Η Ιστορία της Blueside

Την δεκαετία του 60 ο χημικός Luigi Falocci δημιουργεί εργαστηριακό εξοπλισμό για χημικές αναλύσεις από φυσητό βοριοπυριτικό γυαλί, που έντεχνα επέλεξε λόγω της υψηλής αντοχής του σε θερμικά σοκ και στην επίδραση διαβρωτικών χημικών διαλυμάτων υπηρετώντας τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του επιστημονικού κλάδου της Ιταλίας.

Η Steroglass στην οποία ανήκει η Blueside συνεχίζει να κατασκευάζει καινοτόμο εργαστηριακό εξοπλισμό όντας βασικός συνεργάτης του Οινικού Κλάδου της Ιταλίας.

Η αγάπη του γιού του Luigi Falocci, Roberto, για το design, την μουσική και την καλή κουζίνα τον οδήγησαν να δημιουργήσει το 2009 μια διαφοροποιημένη παραγωγή και ένα εμπορικό project αφιερωμένο στην ολοκλήρωση και στην ανάδειξη του κόσμου της εστίασης, της διαβίωσης και του κοσμήματος.

 

Τα αντικείμενα της συλλογής της Blueside αντλούν έμπνευση από τους ήχους των Blues και της Jazz μεταφέροντας τα συναισθήματα που βιώνει ένας μουσικός και το κοινό του σε μια ατμοσφαιρική μουσική σκηνή!

Καλλιτεχνία & Δεξιοτεχνία

H Steroglass μπορεί να καυχηθεί για τα ασύγκριτα εξειδικευμένα χέρια των Φυσητών της, ικανά να επεξεργάζονται με λεπτομέρεια και να δίνουν μορφή στο γυαλί των οποίων η επιδεξιότητα εγγυάται την τελειότητα!

Η όλο και πιο σπάνια τέχνη της εμφύσησης του γυαλιού είναι μια τέχνη που απαιτεί υπομονή, υψηλή θερμότητα και προσοχή στην λεπτομέρεια. Η διαμόρφωση του 3.3 Βοριοπυριτικού γυαλιού το καθιστά ακόμη πιο δύσκολο, καθώς η υψηλή αντοχή του αυξάνει την δυσκολία και τον κόπο που καταβάλλεται για να δημιουργηθούν τα αντικείμενα της συλλογής της Blueside. Οπότε οι φυσητές δεν εναποθέτουν μόνο την πνοή τους σε κάθε δημιούργημα αλλά και ένα κομμάτι της ψυχής τους μεταφέρεται σε αυτό!

Τα αντικείμενα της συλλογής μας είναι όλα χειροποίητα και κάθε κομμάτι είναι μοναδικό! Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ιδιαίτερων σχημάτων και μορφών που θα ήταν αδύνατο να δημιουργηθούν με καλούπια και μηχανήματα.

Οι δημιουργίες μας ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις μοναδικές και εκλεπτυσμένες μορφές τους αλλά και για την υψηλή τεχνική τους, η οποία έρχεται να υπηρετήσει σε ύψιστο βαθμό την χρήση τους!

Η τεχνική αυτή γνώση σε συνδυασμό με την αγάπη για καινοτόμο design, αποτελεί παράδειγμα ενός έργου που αφιερώνεται στην ουσία, την λειτουργικότητα, το πάθος και την αρμονία.

Η Blueside είναι καθαρά συναισθήματα, είναι η μουσική με την μορφή αντικειμένων την οποία μπορείς να αγγίξεις και να χρησιμοποιήσεις.

Η ομάδα της Blueside είναι στην διάθεση σας να δημιουργήσει μαζί σας, custom made αντικείμενα, τα προσωπικά σας έργα τέχνης, για όποια χρήση επιθυμείτε, ώστε να προσφέρετε στο κοινό σας ένα κομμάτι της ψυχής σας!